EDITIA Iv • 27 OCTOMBRIE 2015 • Crowne Plaza Hotel • BUCURESTI
Cel mai mare eveniment national de afaceri si promovare
online dedicat industriei de turism din Romania
Bloguri Partenere
Bloguri partenere

Turism Market

Turism Market este blogul specialistilor din turism si o platforma de comunicare ce se adreseaza: specialistilor in domeniul turismului (cei ce lucreaza in companii de turism: agentii de turism, companii aeriene, hotelieri, organizatii de turism); celor ce vor sa cunoasca mai bine industria turismului; celor ce vor sa isi construiasca o cariera in turism (studentilor, celor ce au facut o pauza si vor sa revina in domeniu, celor care isi cauta un domeniu dinamic de lucru); celor ce vor sa fie la curent cu tot ce se intampla in turism. Pe Turism Market abordam teme din categoriile: Agentii de turism si touroperatori, Companii aeriene, Hoteluri, Destinatii, HR in turism, Educatie in turism, Evenimente in turism, Social Media, Marketing si comunicare, Blogosfera de travel, Antreprenoriat in turism. Carmina Nitescu lucreaza in turism din 2006 si de-a lungul anilor a ocupat mai multe pozitii de consultanta (consultant de turism, travel support specialist) si de management (executive manager, marketing & business development manager) in cateva agentii de turism.In mai 2010 a lansat primul blog de calatorii, TravelWithaSmile.net, in care promoveaza conceptul de dezvoltare personala prin calatorii si experiente si organizeaza tabere tematice iar in august 2011 a lansat blogul Turism Market- blogul specialistilor in turism. Din octombrie 2012 a inceput sa tina o serie de workshopuri dedicate celor ce lucreaza in turism iar din mai 2013 este freelancer, concentrandu-se in special pe blogul Turism Market, pe workshopurile si evenimentele pe care le organizeaza alaturi de colegii ei si pe servicii de consultanta pentru companiile de turism.

www.turismmarket.com

TravelLife.ro

Fotograf si calator pasionat, Calin Stan a lansat blogul de turism TravelLife.ro in 2013 tocmai pentru ca fotografia se impaca bine cu calatoria. Ii place sa experimenteze si sa surprinda in imagini reusite locurile pe care le viziteza. TravelLife.ro reprezinta locul unde scrie despre ele. Cu un background de peste 10 ani in programare, online si fotografie, Calin a dezvoltat cel mai mare site dedicat fotografilor din Romania – ClubulFoto.com, iar de cativa ani, pe langa firma de software pe care o conduce, documenteaza calatoriile sale prin fotografii si cuvinte pe TravelLife.ro. A calatorit pana acum in 23 de tari si peste 100 de orase, "explorand" 16% din suprafata gobului si a lansat blogul de turism TravelLife.ro tocmai pentru ca fotografia se impaca bine cu calatoria. Unde sa mergi, ce sa vizitezi, ce sa fotografiezi, ce suveniruri sa cumperi, care sunt traditiile, ce sa faci si – mai ales – sa nu faci in destinatiile pe care ti le-ai propus sa le vizitezi? Urmareste TravelLife.ro si afla toate informatiile de care ai nevoie! Motto-ul lui? Un calator informat este un calator care se intoarce din vacanta cu un rucsac plin cu amintiri placute!

 

www.travellife.ro

Dordeduca.ro

Unde să nu stai acasă - agenda evenimentelor turistice din România. Lansat in 2002, dordeduca.ro a devenit între timp o referință pentru iubitorii de călătorie din România în căutare de evenimente culturale și turistice, festivaluri, impresii de călătorie, idei de pribegie, pe scurt, idei & motivație pentru ieșit în aer liber.

 

www.dordeduca.ro

LIPA LIPA

Lipa Lipa a pornit din nevoia de a spune povesti despre calatoriile mele, despre cum plimbarile SUNT pentru toata lumea, chiar si atunci cand ai un buget foarte foarte redus, despre experiente, simturi si multe poze. Cu Lipa Lipa descoperi lumea si pe alocuri primesti si informatii utile. Sunt Simona Stanescu si imi place aventura aproape la fel de mult cat imi place sa degust mancarea locala. Plec singura cu trenul, spun "da" senzatiilor extreme, vreau sa descopar teritorii in care majoritatea oamenilor nu ar merge de teama si pentru ca nu sunt bine informati. Vreau sa dobor limite si sa demontez prejudecati. Backpacking, couchsurfing, buget redus si teritorii cucerite! La drum!

 

www.lipa-lipa.ro

Blog de Bucuresti

Blog de Bucuresti este locul in care spun povesti despre locuri, oameni si evenimente din Bucuresti, toate vazute din perspectiva unei persoane obisnuite. Un blog despre Bucurestiul care m-a adoptat in urma cu 15 ani si pe care am ajuns sa il iubesc pentru locurile minunate, diversitatea personajelor sale sau pentru numeroasele evenimente pe care le gazduieste si pe care incerc sa le ilustrez zi de zi.

 

www.blogdebucuresti.ro

Luxury Adventure

Luxury Adventure este un site de atmosfera. Este povestea noastra - Ioana Budeanu si Vlad Semen - spusa lumii prin texte si fotografii. Calatorim, exploram, suntem profesori si discipoli, savuram bucatariile lumii, avem idei inovatoare si inspiram oamenii sa-si urmeze visele. Proiectele si curiozitatea noastra ne-au purtat pe trei continente, pentru a descoperi tot ce are lumea mai interesant: oameni si locuri de poveste. Iar dupa 7 ani de calatorii si explorari, am creat singurul curs de Calator Profesionist (travel writing & photography) din tara, care isi propune sa aduca inspiratie, claritate si sa deconspire secretele meseriei noastre tuturor celor care vor sa traiasca liber si sa faca din Univers propria lor casa.

 

www.ioanabudeanu.com

Calatorii 360

Blogul Calatorii 360 a debutat ca un hobby, la finele anului 2012, Anita Panait fiind pasionata de cutreierat prin lume, sau de povestile celor care o incojoara, din drumetiile lor. Ca structura, blogul gazduieste atat povesti personale, cat si materiale si/sau stiri relevante din zona de turism (extern, intern, oferte speciale etc). Blogul este prezent si in social media, prin Facebook si Twitter. La o luna de la lansare a inceput sa primeasca nenumarate solicitari de oferte si organizare de vacante si/sau citybreaks de la prieteni si diversi cunoscuti. Anita colaboreaza deja cu o agentie in aceasta directie. Anita Panait are 28 de ani si a inceput sa calatoreasca de la 11 ani, fiind varsta la care a si zburat prima data cu avionul. A vizitat pana acum diferite orase/regiuni din aproximativ 20 de tari, printre care Venezuela, USA (New York, Florida), Africa de Sud, UK, Germania, Franta, Italia etc. Lucreaza in mass-media de aproape 9 ani, cu experienta in zona de project management, media-planning, client service si organizare de evenimente si vorbeste 5 limbi straine. A devenit antreprenor si conduce companie de organizare evenimente full service, servicii premium si ofer consultanta in comunicare.

 

www.calatorii360.ro

Xplorio

Xplorio este blogul de calatorii care iti descopera lumea din jur, cochetand cu planuri de vacanta si iubind explorarea locurilor inedite. A pornit la drum din 2006 dornic sa impartaseasca idei de calatorie si mai ales sa transmita bucuria voiajelor si placerea colturilor de natura oriunde ar fi ele. Azi, el este sursa ta de informare cu privire la locurile mai mult sau mai putin cunoscute, dar pe care trebuie neaparat sa le vizitezi. Madalina Mihaltianu a infiintat blogul acum sapte ani, pentru a reda macar o parte din experienta zecilor de calatorii deja intreprinse. Pasiunea pentru calatorii a avut-o dintotdeauna, tentata fiind mai ales sa exploreze si sa descopere locuri despre care se stie in general destul de putin. A fost un firesc navigarea de pe paginile de hartie ale lui Jules Verne pe GoogleEarth de unde a inceput selectii cu destinatii si voiaje prin tara si prin Europa - asa a ajuns in cel mai nordic punct al Norvegiei si in cel mai sudic punct al Cretei, a descoperit cetati uluitoare in Romania si locuri pline de legende pe continent. Sapte ani de Xplorio inseamna pentru ea impartasirea acestor experiente nu doar prin prisma informatiilor, cat mai ales prin prisma frumusetii trairilor lor.

 

www.xplorio.ro

Turism 2.0

Turism 2.0 este un blog de informare și analiză asupra pieței de turism online (sau e-turism, turism electronic, uneori şi cu înţeles de turism digital sau virtual) din .ro. Pe Turism 2.0 puteți citi despre instrumente de e-informare (wikis, cataloage online, ghiduri turistice online, rețele sociale, platforme de găzduire imagini și clipuri video, info-chioșcuri, aplicații mobile etc.), despre instrumente de rezervare online (motoare de rezervări, cataloage online cu unități de cazare, IBE, GDS-uri etc.), despre instrumente de plăţi electronice (procesatori de carduri, modalități de plată prin SMS etc.), dar și despre bloguri şi bloggeri pasionaţi de călătorii, precum şi şi tehnologii de informare şi comunicare. Toate postările de pe blog sunt orientate către online-ul românesc. De asemenea, pe Turism 2.0 veți găsi informații și relatări post evenimente legate de industria online, evenimente ce vizează şi industria ospitalităţii şi serviciile conexe.

 

www.turism20.ro

eTravel Conference aduce o serie de avantaje partenerilor, contribuind la pozitionarea brandului, determinand asocierea acestuia cu specificul evenimentului si oferind oportunitatea de a interactiona direct cu persoane relevante pentru companie.